Home/Over Bureau ABC?

Over Bureau ABC?

Bureau ABC is een re-integratiebureau met ruime ervaring op het gebied van re-integratietrajecten, loopbaanbegeleiding en outplacement. Tevens zijn wij gespecialiseerd in het opleiden, omscholen en het begeleiden van werkzoekenden naar passend werk. Bureau ABC staat voor Advies, Bemiddeling en Coaching. Deze drie diensten worden in alle trajecten van Bureau ABC aangeboden. De trajecten van Bureau ABC worden op basis van individuele wensen en behoeften gemaakt. Als de cliënt is geplaatst bij een werkgever bied Bureau ABC nazorg voor cliënt en desgewenst ook voor werkgever. Behalve werkzoekenden bemiddelen bij een werkgever, streeft Bureau ABC ook naar het behouden van de baan.

Vanuit de visie dat iedereen in staat is om te kunnen werken, ongeacht leeftijd, sekse, opleidingsniveau of beperking, wordt in 2008 Bureau ABC opgezet. Sommige mensen hebben een persoonlijke begeleiding en een steuntje in de rug nodig. Door geen standaard pakketten aan te bieden maar maatwerk te leveren, kan Bureau ABC de meeste doelgroepen begeleiden naar een betaalde baan.

Bureau ABC heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een prettige samenwerkingspartner voor UWV’s en gemeenten in de omgeving van Rotterdam. Inmiddels werkt Bureau ABC in heel Nederland en staat op de ‘Longlist’ van de UWV’s. Door goed in de gaten te houden wat mensen beweegt en hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkelt, kan Bureau ABC maatwerkoplossingen bieden aan werkzoekenden en uitkeringsinstanties. Bureau ABC beschikt over een groot netwerk van werkgevers en andere relevante partijen in de arbeidsmarkt.

De eerste jaren van Bureau ABC worden voornamelijk cliënten geholpen die vanuit de UWV en gemeenten worden aangemeld voor opleidingen met baangarantie. In een korte tijd wint Bureau ABC het vertrouwen van zowel de uitkeringsinstanties, werkgevers als cliënten. Doordat Bureau ABC met kleine groepen werkt en een duurzaam aanpak heeft, zien ze jaarlijks de cijfers van uitstroom en bemiddeling stijgen.

Bureau ABC onderscheidt zich door de persoonlijke en passende aanpak. Cliënten zijn geen nummers en worden ook niet zo bejegend. Samen met de cliënt wordt er een persoonlijk plan gemaakt waarin ook de wederzijdse verwachtingen beschreven staan. Er wordt daarbij goed gekeken naar de aanwezige competenties en kwaliteiten welke het uitgangspunten zijn van het plan. Indien de cliënt niet beschikt over de gevraagde competenties, dan wordt daar nog verder aan gewerkt of wordt er gekeken naar alternatieven. Daarbij is de kunst om zo realistisch mogelijk te werk te gaan, het uiteindelijk doel is om gemotiveerd uit te stromen naar betaald werk.

 

Direct contact

Bel naar:
010 – 714 24 08

Of stuur een e-mail naar:
info@bureauabc.nl

UWV
Ecabo
BlikopWerk